AYDIN / ÇİNE - Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Farklılığımız yok, ortaklığımız çok! 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ama biz her zaman el eleyiz. Otizm eksiklik değil farklılıktır. Farklılıkları birlikte fark edelim ve onların sevgi dolu enerjilerini hissedelim.

Şbt

Özel eğitim öğrencilerimiz ve özel eğitim öğretmenlerimizin gerçekleştirdiği ağaç dikimi etkinliği yapıldı.

Ock

ÇİNE İLÇE MİLLİ EĞİTİM TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLEN REHBER ÖĞRETMEN TULİN ŞEKER TARAFINDAN ÖĞRENCİLERİMİZE MADDE BAĞIMLILIĞI KONULU SEMİNER VERİLMİŞTİR.

Ekm

Erasmus Days günleri kapsamında okulumuz Tarih Öğretmeni Durmuş Ali Bitlis tarafından öğrencilerimize yönelik tarih bilinci ve kültürünü arttırmaya yönelik Alabanda Antik Kenti ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Ekm

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle kutlanan Gaziler günü programına katıldık.

Nis

Çocuk Gelişimi Alanı öğrencilerimiz otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla okulumuzda pano hazırladılar.

Otizm doğuştan gelen ve yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan, bireylerin sosyal ve iletişim alanlarında belirgin yetersizlikler yaşamasına neden olan, tekrarlayıcı davranışlar vb. belirtiler gösteren bir farklılıktır.

Otizm Spektrum Bozukluğu; belirtileri yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluktur. Her coğrafyada ve her sosyoekonomik düzeyde görülebilmektedir. Erkeklerde kızlardan 3-4 kat daha fazla görüldüğü bilinmektedir. Otizmin sebebi halen bilinmemekle birlikte tıbbi araştırmalar genetik faktörler ile birlikte çevresel faktörlerin de rolü olabileceğini göstermektedir. Bir çocuğunda otizm olan ailenin diğer çocuğunda da otizm görülme oranı %4-10 arasındadır. Otizm ile ilgili yapılan pek çok araştırmada, değişkenlik göstermekle birlikte görülme sıklığının %1 civarında olduğu belirtilmektedir.

Sessiz, içine kapanık, nasılsa konuşur gibi bazı yanlış inanışlar ya da toplum tarafından damgalanma kaygıları otizmli çocukların tanı ve tedavisinde gecikmelere yol açabilmektedir. Unutulmamalıdır ki Otizm, ne kadar erken yaşta tanınır ve uygun bir şekilde yönlendirilirse, tedavisinde o kadar olumlu sonuçlar alınan bir bozukluktur.

En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik özel eğitimdir.

Mrt

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü  Töreni Okulumuzda Gerçekleştirildi. Günün anlam önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunduğu programda ayrıca öğrencilerimiz hazırlamış oldukları tiyatro  gösterisini sergilediler.

18 Mart Cumartesi günü ilçe programına okul olarak katılım sağladık. Bilişim teknolojileri alanı 9/ B sınıfından öğrencimiz Gülenay ÇOBAN resim kategorisinde ilçe 2. si olmuştur.

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoyun yazdığı milletimizin mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102.yılı okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Ock

Gelişim Rüzgarı Projesi kapsamında Yiyecek içecek hizmetleri alanı 11. sınıf öğrencileri ders konularında yer alan çalışmaları gözlemek amacı ile  ilçemizde bulunan Dilek Pastanesi İmalethanesini ziyaret ettiler.